Blog #2 Boterkoekblondies met verse basilicum

Zoals beloofd een echt zomer-recept: boterkoekblondies met verse basilicum.
Het is immers nog officieel zomer dus laten we alles eruit halen wat erin zit!  

Brownies of blondies?
Ik ben dol op brownies. Knapperig van buiten en dan lekker smeuïg van binnen, met een intense chocoladesmaak. IJs erbij, karamel erover, slagroom ernaast.. hoppa! Begin de calorieën maar vast te tellen.

Maar daar zeuren we hier niet over. Want als chocoladelover moet je calorieën aan je laars lappen en gewoon proberen daaromheen enigszins gezond te eten.

Terug naar de brownies. Love them dus! Maar ik ben ook dol op witte chocolade. Blondies zijn daarom de beste uitvinding! En omdat we nog even doen alsof het zomer is voeg ik daar verse basilicum aan toe. Lekkerrrrr!

Boterkoek?
Witte chocolade bevat veel cacaoboter en suiker. In plaats van luchtige blondies te maken gebruik ik juist deze twee eigenschappen en maak ik er een boterkoekblondie van. Mega lekker maar heel erg niet-dieet-proof. Echt een baksel voor feesten en partijen. 

Ingrediënten
Voor deze zomerse heerlijkheid heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 225 gram witte chocolade
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 175 gram suiker
  • zout
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • hand vol verse basilicum

Hoe doe je dat dan?
Verwarm de oven voor op 180*c.

Hak de chocolade in stukjes en leg 50 gram apart.

Smelt in een kom 175 gram witte chocolade au bain marie. Haal vervolgens de kom van het pannetje water en roer de boter door de witte chocolade tot het één massa is. De boter zal vanzelf in de chocolade smelten.
(Als je koude boter gebruikt stolt de chocolade weer. Het is dus handiger om de boter eerst op kamertemperatuur te laten komen.)

Klop in een aparte kom de eieren los met suiker, een mespuntje zout en het merg van het vanillestokje.

Giet de chocolade bij de eieren en voeg daarna de basterdsuiker toe.

Zeef het bakmeel over het chocolademengsel (om klontjes tegen te gaan) en roer het beslag goed door.

Als laatste hak of scheur je de verse basilicum fijn en roer je deze door het beslag, samen met de 50 gram gehakte chocolade.

De ovenschaal vet ik eigenlijk nooit in maar bekleed ik met bakpapier. Zo heb je nooit problemen om jouw baksel uit de schaal te tillen.

Schenk het beslag in de ovenschaal en bak in 35 minuten goudbruin.

Even geduld! De boterkoekblondies met verse basilicum zijn afgekoeld het aller lekkerste!

Handig!
Ook super handig: in de koelkast zijn ze 2 weken goed en je kunt ze zelfs invriezen. Maak er dus vooral lekker veel!

Wat kun je allemaal met dit witte chocolade baksel?
En wat ga je er dan mee doen? Zomerdingen! Neem de blondies mee naar een picknick in het park, of serveer ze als dessert na een barbecue.

Of maak er een echt chocolade kado van en geef de blondies aan je vriendin die net in haar nieuwe huisje trekt of je nicht die net bevallen is. Originele chocolade cadeaus doen het altijd goed!

Ik ben super benieuwd wat jullie van deze zonnige boterkoekblondies vinden:)

Tot volgende week!

Rock on!

Lianne

Lianne

Lianne

Hoi ik ben Lianne! Ik houd van eten, vooral van chocolade. Daar heb ik dus maar mijn werk van gemaakt:) Mij kun je altijd wakker maken voor een gezellig etentje of een dikke knuffel. Houd ik ook van. Om deze lifestyle een beetje in toom te houden ben ik sinds kort maar gaan hardlopen. Daar kan ik nog wel wat tips en inspiratie voor gebruiken dus voel je vrij! Super leuk dat je mijn blog leest! You Rock!

Een reactie plaatsen